Fotografie Iveco Urbanway 12M 174/VI (7H0 1884) DP města Hradce Králové | Hradec Králové, Ulrichovo náměstí | seznam-autobusu.cz
Dominantou královéhradeckého Ulrichova náměstí je bezesporu budova bývalého ředitelství ČSD, postavená v letech 1928 až 1932 podle návrhu Josefa Gočára. Hradec Králové se za první republiky stal jedním z administrativních center nově vznikajícího státu a právě na Gočárově náměstí sídlily nejen státní dráhy, ale v protějším Steinského paláci bylo sídlo jednoho z největších továrníků na území dnešního královéhradeckého kraje, Rudolfa Steinského-Sehnoutky, který zde vlastnil několik textilek. Významu administrativního centra nepozbylo Ulrichovo náměstí ani dnes, v budově ředitelství státních drah dnes sídlí krajská policie a ve Steinského paláci až donedávna obývala velkou část prostor místní pobočka banky ČSOB.
Iveco Urbanway 12M #174VI RZ 7H0 1884 DP města Hradce Králové 5 k/s 51
skrýt mapu
Tato fotografie ještě nemá uložené souřadnice. Můžete nám pomoci tím, že na mapě určíte místo, kde se nachází fotografovaný objekt (prosíme o pokud možno přesné umístění, samozřejmě si můžete mapu přiblížit). Kliknutím na ono místo na mapu se zobrazí značka, kterou je vhodné ještě posunutím upřesnit.